Vaječná omáčka ke studenému masu
25 min.
Ingredience
- 4kusyVejce slepičí
 - 2lžíceOcet vinný
 - 1lžičkaHořčice
 - 2lžícePetržel kudrnka
 - 2lžíceHrášek v slaném nálevu - sterilovaný
 - 1špetkaSůl
 - 0,5hrnekOlej rostlinný
 - 0,5lžičkaPepř černý mletý
 
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
532 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
56 g
Sacharidy
2 g
Vláknina
314 mg
Cukr
688 mg
Postup přípravy
- 1Vejce uvaříme natvrdo a oloupeme. Smícháme olej, ocet, hořčici, pepř a sůl, důkladně utřeme se vařenými žloutky. Poté vmícháme na jemno nasekané bílky a petrželku, hrášek a podáváme ke studenému masu.
 
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.