Vaječná omeleta s houbami
25 min.

Ingredience
- 8kusůVejce slepičí
- 8lžicMléko polotučné
- 400gramůHouby čerstvé
- 60gramůMáslo čerstvé
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
321 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
25 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
3 g
Cukr
893 mg
Postup přípravy
- 1Očištěné houby nakrájíme nadrobno a podusíme na polovině másla doměkka.
- 2Na máslem vymazanou pánev vložíme vždy čtvrtinu podušených hub, rovnoměrně rozprostřeme a zalijeme 2 vejci rozšlehanými s 2 lžícemi mléka a solí. Omeletu upečeme po jedné straně. Stejným způsobem připravíme zbylé 3 omelety.
- 3Můžeme podávat s bramborovou kaší nebo s opečenými bramborami.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.