Vaječná omeleta s petrželí a zeleninou
20 min.
Ingredience
- 8kusůVejce slepičí
 - 50gramůŽampiony čerstvé
 - 150gramůCibulka jarní
 - 70gramůPaprika červená
 - 60mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
 - 10gramůPetržel - nať
 - 1špetkaSůl
 - 1špetkaPepř černý mletý
 - 60mililitrůOlej olivový
 
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
368 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
32 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Zeleninu omyjeme a pokrájíme na větší kousky. Olej rozpálíme a krátce na něm zeleninu osmahneme. Vejce rozšleháme, přilijeme smetanu, osolíme a opepříme. Petrželku nasekáme na jemné kousky.
 - 2Na rozpálenou pánev s olejem nalijeme vždy čtvrtinu vaječné směsi, posypeme čtvrtinou sekané petrželky, osmahneme do zezlátnutí, poté na pánvi srolujeme a opékáme do zezlátnutí. Tímto způsobem připravíme čtyři omelety, která následně servírujeme s osmaženou zeleninou.
 
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.