Vaječná pomazánka se salámem
38 min.

Ingredience
- 4kusyVejce slepičí
- 1kusVaječný žloutek slepičí
- 100gramůSalám měkký
- 100gramůMáslo čerstvé
- 20gramůHořčice
- 15gramůPažitka
- 5gramůSůl
- 200gramůŽemle tuková
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
510 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
35 g
Sacharidy
32 g
Vláknina
94 mg
Cukr
558 mg
Postup přípravy
- 1Vejce uvaříme natvrdo, měkký salám nakrájíme na drobné kostičky, pažitku posekáme.
- 2Vejce oloupeme, vyndáme žloutky a utřeme je s máslem a solí. Vložíme do misky, přidáme syrový žloutek, salám, hořčici, důkladně promícháme, bílek posekáme najemno a přimícháme do pomazánky. Nakonec vmícháme pažitku a můžeme podávat.
- 3Pomazánku podáváme s bílým pečivem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.