Vaječné kari
20 min.

Ingredience
- 1kusCibule
- 4kusyVejce slepičí
- 2lžíceTuk
- 4kusyRajčata
- 1špetkaSůl
- 1lžíceCitronová šťáva
- 1lžičkaKari koření
- 2lžíceKečup
- 1lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 2stroužkyČesnek
- 2lžícePažitka
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
215 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
16 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
2 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Na tuku osmahneme jemně nakrájenou cibuli a na plátky nakrájený česnek. Posypeme kari kořením, moukou a krátce osmahneme.
- 2Přidáme na kousky nakrájená rajčata, kečup, vodu a mícháme, až vznikne hustá omáčka. Vaříme asi 5 minut.
- 3Omáčku osolíme, dochutíme citronovou šťávou, vložíme na čtvrtky nakrájená, uvařená vejce a vše krátce prohřejeme.
- 4Před podáváním vmícháme do omáčky nasekanou pažitku.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.