Vaječné smaženky
25 min.

Ingredience
- 1lžičkaMáslo čerstvé
- 1špetkaSůl
- 2lžíceVoda pitná
- 100gramůTuk
- 0,5lžičkaPetržel - nať
- 2kusyVejce slepičí
- 0,5kusCibule
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
582 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
60 g
Sacharidy
3 g
Vláknina
446 mg
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Na másle osmahneme jemně nakrájenou cibuli, přidáme petrželovou nať a odstavíme z ohně.
- 2V hrnku rozkvedláme osolená vejce, přidáme cibuli s petrželí a 2 lžíce vody.
- 3Na pánvi ve vyšší vrstvě horkého tuku smažíme dvě podélné omelety. Smažíme na středně silném ohni, omelety obrátíme a dosmažíme.
- 4Hotové smaženky mají zkadeřené okraje. Necháme je okapat na papírových ubrouscích. Podáváme na krajících chleba a zdobíme rajčaty, okurkami apod.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.