Vaječné smaženky

25 min.
Česká republika

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
582 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
60 g
Sacharidy
3 g
Vláknina
446 mg
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Na másle osmahneme jemně nakrájenou cibuli, přidáme petrželovou nať a odstavíme z ohně.
  • 2
    V hrnku rozkvedláme osolená vejce, přidáme cibuli s petrželí a 2 lžíce vody.
  • 3
    Na pánvi ve vyšší vrstvě horkého tuku smažíme dvě podélné omelety. Smažíme na středně silném ohni, omelety obrátíme a dosmažíme.
  • 4
    Hotové smaženky mají zkadeřené okraje. Necháme je okapat na papírových ubrouscích. Podáváme na krajících chleba a zdobíme rajčaty, okurkami apod.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.