Vaječný nákyp
45 min.

Ingredience
- 100gramůCukr krupice
- 2lžíceSolamyl
- 4kusyVaječný žloutek slepičí
- 4kusyVaječný bílek slepičí
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
214 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
8 g
Sacharidy
27 g
Cukr
25 g
Vápník
42 mg
Postup přípravy
- 1Nejprve ušleháme metličkou žloutky se 3 lžícemi horké vody do pěny. Poté postupně přidáváme 70g cukru a vyšleháme krém.
- 2Opatrně smícháme se škobovou moučkou a sněhem z bílků a zbytku cukru.
- 3Směs přemístíme vymazané zapékací mísy a pečeme v troubě předehřáté na 180C cca 20-25min.
- 4Nákyp podáváme horký.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.