Vajíčka se smetanou na cibulce
25 min.

Ingredience
- 50gramůCibule
- 8kusůVejce slepičí
- 30gramůMáslo čerstvé
- 400mililitrůBešamel
- 240gramůChléb pšeničný (bílý)
- 100mililitrůSmetana 16% (pochoutková)
- 1litrVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
575 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
34 g
Sacharidy
43 g
Vláknina
2 g
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1Vejce vaříme natvrdo asi 10 minut, oloupeme a nakrájíme na plátky.
- 2Na pánvi rozpustíme máslo, přisypeme nadrobno pokrájenou cibuli a necháme zesklovatět.
- 3Do bešamelu vmícháme horkou smetanu a orestovanou cibulku.
- 4Plátky vajíček upravíme na talířky a přelijeme ochucenou bešamelovou omáčkou.
- 5Podáváme jako předkrm s bílým chlebem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.