Vajíčka se smetanou na cibulce
25 min.
Ingredience
- 50gramůCibule
 - 8kusůVejce slepičí
 - 30gramůMáslo čerstvé
 - 400mililitrůBešamel
 - 240gramůChléb pšeničný (bílý)
 - 100mililitrůSmetana 16% (pochoutková)
 - 1litrVoda pitná
 
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
575 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
34 g
Sacharidy
43 g
Vláknina
2 g
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1Vejce vaříme natvrdo asi 10 minut, oloupeme a nakrájíme na plátky.
 - 2Na pánvi rozpustíme máslo, přisypeme nadrobno pokrájenou cibuli a necháme zesklovatět.
 - 3Do bešamelu vmícháme horkou smetanu a orestovanou cibulku.
 - 4Plátky vajíček upravíme na talířky a přelijeme ochucenou bešamelovou omáčkou.
 - 5Podáváme jako předkrm s bílým chlebem.
 
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.