Vajíčkové krokety

30 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
3

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
565 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
41 g
Sacharidy
30 g
Vláknina
1 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Vejce vaříme natvrdo asi 8-10 minut, podle velikosti vajec. Oloupeme a pokrájíme na kostičky.
  • 2
    Lanýže očistíme a nakrájíme nadrobno.
  • 3
    Do bešamelu vmícháme tři žloutky, čímž jej trochu zahustíme.
  • 4
    Všechny suroviny spolu smícháme, rukou tvoříme kuličky, které obalíme v trojobalu, což znamená, že je postupně obalujeme v mouce, rozšlehaných vejcích a nakonec ve strouhance. Smažíme zprudka v rozpáleném oleji. Usmažené krokety odkládáme na ubrousek, aby se odstranil přebytečný tuk.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.