Vajíčkové krokety
30 min.

Ingredience
- trojobal
- 70gramůStrouhanka
- 2kusyVejce slepičí
- 50gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 3kusyVaječný žloutek slepičí
- 30gramůLanýž
- 120mililitrůBešamel
- 2kusyVejce slepičí
- 60mililitrůOlej rostlinný
- 1litrVoda pitná
Počet porcí:
3Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
565 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
41 g
Sacharidy
30 g
Vláknina
1 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Vejce vaříme natvrdo asi 8-10 minut, podle velikosti vajec. Oloupeme a pokrájíme na kostičky.
- 2Lanýže očistíme a nakrájíme nadrobno.
- 3Do bešamelu vmícháme tři žloutky, čímž jej trochu zahustíme.
- 4Všechny suroviny spolu smícháme, rukou tvoříme kuličky, které obalíme v trojobalu, což znamená, že je postupně obalujeme v mouce, rozšlehaných vejcích a nakonec ve strouhance. Smažíme zprudka v rozpáleném oleji. Usmažené krokety odkládáme na ubrousek, aby se odstranil přebytečný tuk.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.