Vajíčkový salát s jogurtem
20 min.
Ingredience
- 0,5kusOkurka salátová
- 1kusPórek
- 150gramůŠunka dušená
- 100gramůSýr Eidam cihla 30%
- 0,25lžíceSůl
- 150gramůJogurt bílý
- 1lžíceCitronová šťáva
- 1lžíceOlej stolní
- 3kusyDiachrom
- 0,5lžícePaprika mletá sladká
- 4kusyVejce slepičí
- 1kusMrkev kořen
- 250mililitrůOmáčka tatarská
- 1kusJablka
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
434 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
33 g
Sacharidy
19 g
Vláknina
3 g
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1Nastrouháme sýr a mrkev najemno.
- 2Šunku a pórek nakrájíme na nudličky, vejce, okurku a jablko na kostky.
- 3Vše pokapeme citronovou šťávou a olejem, osolíme a promícháme.
- 4V jogurtu rozmícháme Diachrom, přidáme papriku, tatarku a promícháme.
- 5Zálivku dáme do salátu a promícháme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.