Vajíčkový salát s kapií
30 min.
Ingredience
- 600mililitrůVoda pitná
- 10kusůVejce slepičí
- 1kusCibule
- 100gramůHrášek v mírně slaném nálevu
- 100gramůSýr Eidam cihla 45%
- 100gramůŠunka dušená
- 3kusyKapie sterilovaná
- 250gramůMajonéza
- 1lžičkaSůl
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
541 kcal
Bílkoviny
31 g
Tuky
40 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
771 mg
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1V hrnci s vodou uvaříme vejce natvrdo, asi 10 minut, scedíme vychladíme, oloupeme a nakrájíme na tenké plátky, které dáme do mísy. Cibuli oloupeme, nakrájíme na malé kousky a vysypeme ji do mísy k vejcím. Přidáme nastrouhaný sýr, na tenké proužky nakrájenou šunku a kapii, vsypeme scezený hrášek, všechny suroviny osolíme, opepříme, důkladně promícháme, přidáme majonézu a ještě jednou promícháme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.