Vajíčkový salát se zeleninou a sýrem
40 min.
Ingredience
- 4kusyVejce slepičí
 - 500mililitrůVoda pitná
 - 100gramůHrášek v slaném nálevu - sterilovaný
 - 100gramůMrkev sterilovaná
 - 100gramůČervená řepa sterilovaná
 - 50gramůKapie sterilovaná
 - 120gramůOkurka salátová
 - 1kusCibule
 - 120gramůSýr Ementál (Primátor)
 - 0,5lžícePetržel - nať
 
- Na brambory
- 200gramůBrambory
 - 500mililitrůVoda pitná
 
 - Na zálivku
- 150gramůMajonéza
 - 50gramůZakysaná smetana
 - 2špetkyPepř černý mletý
 - 1lžičkaHořčice Dijonská
 - 0,25lžičkaSůl
 
 
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
423 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
28 g
Sacharidy
25 g
Vláknina
4 g
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1Vejce uvaříme ve vodě natvrdo, necháme zchladnout, oloupeme a nakrájíme nadrobno. Brambory uvaříme ve slupce, scedíme, oloupeme a nakrájíme na kostičky. Sýr nastrouháme nahrubo, všechnu nakládanou zeleninu scedíme a necháme okapat, není-li nakrájená, nakrájíme ji na nudličky (kromě hrášku). Cibuli nakrájíme najemno, okurku oloupeme a nakrájíme na kostičky, petrželovou nať posekáme nadrobno.
 - 2V míse umícháme majonézu s hořčicí, solí, pepřem a kysanou smetanou. Do zálivky vmícháme všechnu zeleninu a sýr. Salát lehce zamícháme a servírujeme zasypaný petrželovou natí.
 
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.