Valašská skopová žebírka
50 min.
Ingredience
- 1500gramůSkopový hřbet
- 30gramůSůl
- 250gramůPárky jemné
- 500gramůJablka
- 10gramůPaprika mletá sladká
- 200gramůSlanina vepřová
- 150gramůTuk
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
655 kcal
Bílkoviny
33 g
Tuky
53 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
1 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Skopový hřbet částečně odkostíme, zbavíme tuku a ve vlažné vodě jej omyjeme. Nasekáme kotlety, mírně je naklepeme, maso částečně uvolníme nožem od kosti, osolíme a opečeme po obou stranách na většině tuku.
- 2Jablka opláchneme a zbavíme jadřinců. Nakrájíme je na plátky, které osmažíme na troše zbylého tuku. Jablka vyjmeme a v tuku opečeme oloupané párky a slaninu nakrájené do hřebínků.
- 3Při podávání kotlety zdobíme kolečky jablek, párkem a slaninou, kterou jsme z jedné strany obalili v mleté paprice. Podléváme vlastní šťávou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.