Vanilkový dort s ovocem a mandlemi
55 min.
Ingredience
- 50gramůMáslo čerstvé
 - 100gramůCukr krupice
 - 1kusVejce slepičí
 - 4lžíceMléko polotučné
 - 125gramůMouka polohrubá
 - 1lžičkaKypřicí prášek do pečiva
 - 5lžicLikér mandlový - Amaretto
 - 2kusyMeruňky
 - 1kusKiwi
 - 100gramůTřešně
 - 100gramůMaliny
 - 100gramůRybíz červený
 - 400mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
 - 2kusyVanilkový lusk
 - 1lžíceTuk
 - 1kusMáta
 - 30gramůMandle plátky
 
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
408 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
28 g
Sacharidy
36 g
Vláknina
3 g
Cukr
15 g
Postup přípravy
- 1Máslo a 75 g cukru šleháme do pěny. Přidáme vejce, mléko a za stálého míchání přisypáváme mouku smíchanou s kypřicím práškem.
 - 2Těsto nalijeme do dortové formy vymazané tukem, vložíme do středně vyhřáté trouby a pečeme asi 25 minut. Korpus vyklopíme na mřížku a po vychladnutí pokapeme 2 lžícemi likéru.
 - 3Meruňky spaříme vroucí vodou, oloupeme a vypeckujeme. Kiwi oloupeme a nakrájíme na plátky, omyté třešně vypeckujeme. Maliny a rybíz omyjeme a necháme okapat. Všechno ovoce v míse zakapeme zbylým likérem a necháme rozležet.
 - 4Mandlové lupínky na pánvi nasucho opečeme dozlatova.
 - 5Ušleháme smetanu a smícháme ji se zbylým cukrem a dření vydlabanou z vanilkových lusků. Potřeme jí celý povrch dortu, poklademe ovocem a posypeme plátky mandlí. Dort ozdobíme lístky máty.
 
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.