Vanilkový suchar s anýzem
50 min.
Ingredience
- 1kusCukr vanilka
 - 2kusyVaječný žloutek slepičí
 - 5kusůVaječný bílek slepičí
 - 5gramůAnýz mletý
 - 140gramůCukr moučkový
 - 160gramůMouka pšeničná hrubá
 - 0,5kusKypřicí prášek do pečiva
 
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
151 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
2 g
Sacharidy
29 g
Vláknina
470 mg
Cukr
14 g
Postup přípravy
- 1Žloutky umícháme s moučkovým a vanilkovým cukrem.
 - 2Z bílků ušleháme pevný sníh a přimícháme ho ke žloutkové pěně spolu s moukou, práškem do pečiva a anýzem.
 - 3Připravené těsto nalijeme do vymazané a vysypané chlebíčkové formy a zvolna upečeme ve středně vyhřáté troubě.
 - 4Po vychladnutí chlebíček nakrájíme na tenké plátky, urovnáme je na plech a usušíme v mírně teplé troubě.
 - 5Suchary obalíme ve vanilkovém cukru.
 
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.