Vařená čekanka
45 min.

Ingredience
- 600gramůČekanka
- 2,5litryVoda pitná
- 1lžičkaSůl
- 100gramůMáslo čerstvé
- 1kusCitrony
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
214 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
21 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
6 g
Vápník
5 g
Postup přípravy
- 1Puky čekanky vložíme do hrnce s osolenou vodou. Podle vlastní chuti přidáme vymačkanou citrónovou šťávu. Puky čekanky vaříme 30-35 minut.
- 2Měkkou čekanku scedíme, necháme okapat. Potom rozdělíme na jednotlivé talíře. Každou porci polijeme rozpáleným máslem, povrch ještě posypeme solí a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.