Vařená vejce s omáčkou ze sardelových řezů
45 min.

Ingredience
- 8kusůVejce slepičí
- 1litrVoda pitná
- 70gramůKapary
- 80gramůSardelové řezy
- 80gramůMáslo čerstvé
- 1kusCibule
- 1,5lžíceMouka polohrubá
- 200mililitrůHovězí vývar základní
- 100mililitrůOcet kvasný lihový
- 1lžícePetržel - nať
- 0,25lžičkaPepř černý mletý
- 0,25lžičkaKmín drcený
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
433 kcal
Bílkoviny
27 g
Tuky
31 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
557 mg
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Vejce uvaříme natvrdo, necháme vychladnout, oloupeme, nakrájíme na plátky. Cibuli pokrájíme nadrobno, kapary nasekáme, petrželovou nať krájíme nadrobno.
- 2V rendlíku na másle zpěníme cibuli. Vmícháme kapary, sardelové řezy, zaprášíme moukou, necháme osmahnout. Směs zředíme hovězím vývarem, osolíme, opepříme, vmícháme ocet, drcený kmín a za stálého míchání na mírném plameni vaříme přibližně 15 minut.
- 3Vzniklou omáčku propasírujeme na plátky vajec, které jsme rozložili na servírovací mísu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.