Vařená vejce se studenou kořeněnou omáčkou
35 min.

Ingredience
- Na omáčku
- 500mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 2kusyVaječný žloutek slepičí
- 2lžíceMouka pšeničná hladká
- 1lžičkaHořčice Dijonská
- 0,25lžičkaPepř černý mletý
- 2špetkyChilli koření mleté
- 6lžicOlej slunečnicový
- 0,5lžíceCitronová šťáva
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
758 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
68 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
5 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Vejce uvaříme natvrdo, necháme vychladnout, oloupeme a podélně překrojíme. Půlky vajec klademe řeznou stranou na dezertní talíře. Omyté ředkvičky pokrájíme na plátky, okurky nakrájíme do vějířků, petrželovou nať nasekáme na jemno.
- 2Vejce na talířích přelijeme smetanovou omáčkou, posypeme petrželovou natí, obložíme plátky ředkviček, vějířky okurek a podáváme.
- 3Omáčku připravíme svařením smetany se žloutky, solí a hladkou moukou ve vodní lázni. Pečlivě šleháme, až omáčka zhoustne. Poté omáčku odstavíme, za občasného míchání ji necháme vychladnout. Z zašleháme do ní olej, hořčici, citronovou šťávu, pepř a chilli koření.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.