Vařená vejce se studenou kořeněnou omáčkou

35 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
758 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
68 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
5 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Vejce uvaříme natvrdo, necháme vychladnout, oloupeme a podélně překrojíme. Půlky vajec klademe řeznou stranou na dezertní talíře. Omyté ředkvičky pokrájíme na plátky, okurky nakrájíme do vějířků, petrželovou nať nasekáme na jemno.
  • 2
    Vejce na talířích přelijeme smetanovou omáčkou, posypeme petrželovou natí, obložíme plátky ředkviček, vějířky okurek a podáváme.
  • 3
    Omáčku připravíme svařením smetany se žloutky, solí a hladkou moukou ve vodní lázni. Pečlivě šleháme, až omáčka zhoustne. Poté omáčku odstavíme, za občasného míchání ji necháme vychladnout. Z zašleháme do ní olej, hořčici, citronovou šťávu, pepř a chilli koření.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.