Vařené hovězí maso s jablky
150 min.

Ingredience
- 30gramůCibule
- 750gramůJablka
- 750gramůHovězí libové
- 1lžičkaSůl
- 4kusyPepř černý celý
- 40gramůMáslo čerstvé
- 40gramůCukr krupice
- 250mililitrůHovězí vývar základní
- 50mililitrůCitronová šťáva
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
371 kcal
Bílkoviny
35 g
Tuky
13 g
Sacharidy
31 g
Vláknina
3 g
Cukr
24 g
Postup přípravy
- 1Jablka oloupeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na srpečky.
- 2Maso vložíme do hrnce, zalijeme vodou, osolíme, přidáme kousek cibule, několik zrnek pepře a vaříme na mírném ohni 2 hodiny. Maso vyndáme a naporcujeme.
- 3Na pánvi rozpustíme máslo, přidáme pokrájená jablka a chvilku podusíme na másle. Jablka podlijeme vývarem, trochu osladíme, zakapeme citronovou šťávou a 2 minuty podusíme.
- 4Na talíře pokládáme porce masa, které obložíme dušenými jablky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.