Vařené hovězí maso se zázvorem

230 min.
Japonsko

Ingredience

      • 1kilogramHovězí maso zadní
      • 100gramůZázvor celý
      • 500mililitrůGranule dashi
      • 170mililitrůVíno Saké
      • 60mililitrůVíno rýžové japonské - Mirin
      • 80gramůCukr krupice
      • 125mililitrůOmáčka sojová - Tamari
      • 1litrVoda pitná
      • 2lžíceOlej slunečnicový
    Počet porcí:
    4

    Nutriční hodnoty v jedné porci

    Kalorie
    520 kcal
    Bílkoviny
    54 g
    Tuky
    14 g
    Sacharidy
    33 g
    Vláknina
    500 mg
    Cukr
    20 g
    Zobrazit vše

    Postup přípravy

    • 1
      Do většího hrnce nalijeme olej, rozpálíme a vhodíme na kostky nakrájené hovězí maso. Smažíme asi 5 minut ze všech stran.
    • 2
      Maso vyndáme a dáme stranou. Z hrnce vylijeme olej, vyčístíme ho a kostky masa tam znovu vhodíme a zalijeme vodou, aby maso bylo ponořené. Přidáme najemno nakrájený zázvor a vaříme při snížené teplotě asi 2 hodiny. Podle potřeby podléváme vodou. Poté scedíme. Vývar vylijeme. Kostky masa dáme stranou.
    • 3
      Do nového hrnce dáme dashi, saké, mirin, sójovou omáčku, cukr a mícháme dokud se cukr nerozpustí. Přidáme hovězí kostky a vaříme přibližně 1 hodinu, dokud maso nebude měkké. Sundáme z plotny a necháme ještě 30 minut dojít. Kostky masa odložíme do misky.
    • 4
      Hrnec znovu dáme na plotnu a přivedeme k varu, dokud omáčka nezačne houstnout. Pak do omáčky znovu vhodíme maso a promícháme. Takto hotové maso servírujeme do hlubších misek.

    Komentáře

    Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.