Vařený chřest s teplou cibulovou omáčkou
40 min.
Ingredience
- 2kilogramyChřest bílý
 - 1špetkaSůl
 - 1lžičkaCukr krupice
 - 1lžičkaMouka pšeničná hladká T 650
 - 250mililitrůVývar zeleninový
 - 125mililitrůVíno bílé
 - 2kusyEstragon
 - 1špetkaPepř černý mletý
 - 1lžičkaCitronová šťáva
 - 2kusyŠalotka
 - 150gramůMáslo čerstvé
 
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
345 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
22 g
Sacharidy
29 g
Vláknina
8 g
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1Kuchyňsky očištěný chřest uvaříme v osolené vodě se lžičkou cukru. Šalotku oloupeme a nasekáme na drobné kousky, na másle ji necháme zesklovatět. Osmahlou šalotku poprášíme moukou, promícháme,a několik minut necháme podusit. Potom osmahlou šalotku s moukou zalijeme vývarem a bílým vínem, 20 minut vaříme pod pokličkou. Estragonovou nať opláchneme a osušíme, 1 lžičku přidáme k šalotce a směs rozmixujeme. Hotovou omáčku dochutíme solí, pepřem a citrónovou šťávou. Omáčkou přelijeme naaranžovaný vařený bílý chřest. Chřest s omáčkou ozdobíme zbývající lžičkou estragonu. Podáváme teplé s vařenými brambory.
 
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.