Vařený kávový nákyp v páře

86 min.
Evropa

Ingredience

    • 25gramůTuk
    • 2lžíceCukr třtinový
    • 2kusyVejce slepičí
    • 50gramůMouka pšeničná hladká T 650
    • 0,45lžičkaKypřicí prášek do pečiva
    • 6lžicMléko polotučné
    • 1lžičkaKávový extrakt - tekutý
    • 3decilitryMléko plnotučné
    • 1lžíceCukr krupice
    • 2lžíceSolamyl
    • 1lžičkaKakao
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
248 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
12 g
Sacharidy
27 g
Vláknina
406 mg
Cukr
12 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Pudinkovou formu lehce vymažeme. Utřeme tuk s cukrem do pěny, přidáme vejce a ušleháme. Vmícháme postupně mouku, prášek do pečiva, přidáme mléko a kávovou příchuť a vymícháme vláčné těsto.
  • 2
    Těsto vlijeme do připravené formy, zakryjeme fólií a na to ještě hliníkovou fólií, převážeme nahoře provázkem a formu dáme do pařáku. Přikryté vaříme v páře 75 minut.
  • 3
    Do pánve dáme mléko, třtinový cukr, kakaový prášek a prohřejeme, až se cukr rozpustí. Smícháme solamyl se 4 lžícemi studené vody a přidáme do pánve. Přivedeme k varu a mícháme, dokud omáčka nezhoustne. Povaříme 1 minutu.
  • 4
    Nákyp překlopíme na ohřátou servírovací mísu a přelijeme omáčkou.
  • 5
    Ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.