Vařený květák s houbami v sýrové omáčce
35 min.

Ingredience
- 1lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 100mililitrůMléko plnotučné
- 2lžičkyMáslo čerstvé
- 1kusKvěták
- 100gramůSýr Eidam cihla 45%
- 1litrVoda pitná
- 0,5hrstHouby sušené
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
422 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
26 g
Sacharidy
29 g
Vláknina
10 g
Cukr
10 g
Postup přípravy
- 1Květák necháme usušit, poté sušené květákové růžičky a houby necháme namáčet, květák scedíme a krátce ho povaříme ve vodě. V pánvi rozpálíme 1 lžičku másla, osmahneme na něm za stálého míchání mouku a postupně přiléváme mléko. Stále mícháme a necháme krátce povařit do zhoustnutí. Přisypeme nastrouhaný sýr, osolíme a mícháme, dokud se sýr nerozpustí.
- 2Mezitím scedíme houby, na rozpáleném zbytku másla je orestujeme a přidáme do sýrové omáčky.
- 3Květák rozdělíme na talíře, přelijeme sýrovou omáčkou a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.