Vařený pstruh ve vývaru
30 min.
Ingredience
- 250mililitrůGranule dashi
- 125mililitrůVíno Saké
- 80mililitrůVíno rýžové japonské - Mirin
- 60mililitrůOmáčka sojová - Tamari
- 1lžičkaZázvor mletý
- 1kusŠalotka
- 1000gramůPstruh
- 0,5lžičkaCukr moučkový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
481 kcal
Bílkoviny
53 g
Tuky
17 g
Sacharidy
19 g
Vláknina
188 mg
Cukr
662 mg
Postup přípravy
- 1Do velké hluboké pánve nalijeme mirin, saké, sójovou omáčku, zázvor, cukr a dashi. Povaříme dokud se cukr nerozpustí.
- 2Do ryby uděláme z každé strany tři zářezy. Ryby vložíme do pánve se šťávou a necháme vařit asi 7 minut.
- 3Pokud rybu vaříme vcelku, nemusíme ji otáčet aby se nerozlomila, ale jen ji podléváme vývarem.
- 4Takto uvařenou rybu přendáme na talíř, přelijeme vývarem a posypeme nakrájenou šalotkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.