Vdolečky
30 min.
Ingredience
- 3hrnkyMouka polohrubá
- 3lžíceTuk
- 1špetkaSůl
- 1kusVejce slepičí
- 1kusCukr vanilka
- 1hrnekMléko polotučné
- 2lžíceCukr krupice
- 150gramůZakysaná smetana
- 0,5kostkaDroždí
- 100gramůPovidla švestková
- 200mililitrůOlej rostlinný
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1272 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
78 g
Sacharidy
127 g
Vláknina
5 g
Cukr
9 g
Postup přípravy
- 1Droždí rozdrobíme do části vlažného mléka, posypeme cukrem, přidáme 2 lžíce mouky a řídký kvásek necháme kynout.
- 2Do zbylé mouky dáme sůl, zbývající cukr, vejce, tuk a kvásek.
- 3Těsto necháme dokynout, poté rozválíme a vykrájíme kolečka.
- 4Po obou stranách osmažíme na oleji a zdobíme povidly a zakysanou smetanou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.