Vdolečky

30 min.
Česká republika

Ingredience

    • 3hrnkyMouka polohrubá
    • 3lžíceTuk
    • 1špetkaSůl
    • 1kusVejce slepičí
    • 1kusCukr vanilka
    • 1hrnekMléko polotučné
    • 2lžíceCukr krupice
    • 150gramůZakysaná smetana
    • 0,5kostkaDroždí
    • 100gramůPovidla švestková
    • 200mililitrůOlej rostlinný
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1272 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
78 g
Sacharidy
127 g
Vláknina
5 g
Cukr
9 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Droždí rozdrobíme do části vlažného mléka, posypeme cukrem, přidáme 2 lžíce mouky a řídký kvásek necháme kynout.
  • 2
    Do zbylé mouky dáme sůl, zbývající cukr, vejce, tuk a kvásek.
  • 3
    Těsto necháme dokynout, poté rozválíme a vykrájíme kolečka.
  • 4
    Po obou stranách osmažíme na oleji a zdobíme povidly a zakysanou smetanou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.