Vdolečky s ricottou a bylinkami
50 min.

Ingredience
- 1lžičkaKypřicí prášek do pečiva
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 220gramůSýr Ricotta
- 1kusVejce slepičí
- 480gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 0,5lžícePažitka
- 0,5lžícePetržel - nať
- 0,5lžíceBazalka
- 0,5lžíceTymián čerstvý
- 0,5lžíceMajoránka čerstvá
- 270mililitrůMléko polotučné
- Na posypání
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
615 kcal
Bílkoviny
25 g
Tuky
15 g
Sacharidy
95 g
Vláknina
5 g
Cukr
305 mg
Postup přípravy
- 1Plech vyložíme pečicím papírem, vdolečky budeme péci v troubě předehřáté na 180 °C.
- 2V misce utřeme ricottu s vejcem a přidáme čerstvé jemně posekané bylinky.
- 3V míse smícháme 450 g prosáté mouky (zbylou odložíme na posypání válu) se solí, pepřem a kypřicím práškem. Do moučné směsi zapracujeme ricottový krém, po částech vlijeme tolik mléka (200 – 250 ml), aby vzniklo hladké těsto, které se nelepí.
- 4Těsto dáme na pomoučený vál a dále vypracujeme, vytvoříme váleček, z něhož nakrájíme 8 stejně velkých kousků. Z kousků uválíme bochánek, položíme na plech a lehce stlačíme do tvaru vdolku.
- 5Vdolečky potřeme zbylým mlékem, posypeme sezamem a v předehřáté troubě pečeme asi 25 minut.
- 6Upečené vdolečky necháme na mřížce zchladnout a podáváme vlažné.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.