Ve sněhu zapečené ovoce
60 min.
Ingredience
- 300gramůJablka
- 300gramůHrušky
- 1,5litryVoda pitná
- 6kusůVejce slepičí
- 300gramůCukr krupice
- 20gramůCukr vanilka
- 1lžíceCitronová kůra
- 4mililitryPomerančová šťáva
- 50gramůMáslo čerstvé
- 1lžíceSkořice mletá
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
599 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
19 g
Sacharidy
100 g
Vláknina
5 g
Cukr
87 g
Postup přípravy
- 1Hrušky a jablka oloupeme, zbavíme jadřinců a nakrájíme na kousky. V hrnci přivedeme vodu k varu a přidáme do ní připravené hrušky, jablka a citrónovou kůru. Ovoce s kůrou vaříme až do jeho rozvaření na hustou kaši. Necháme ji vychladnout. Vychladlou ovocnou kaši dochutíme vanilkovým a pískovým cukrem, přilijeme pomerančovou šťávu a vše ještě promícháme.
- 2Zapékací formu vymažeme máslem a rozprostřeme polovinu ovocné kaše. Na kaši natáhneme z bílku ušlehaný tuhý sníh. Potom zase ovocnou kaši a opět sníh. Povrch sněhu posypeme skořicí.
- 3Naplněnou zapékací formu vložíme do předehřáté trouby, kde pečeme 30 minut. Sníh má být zapečený skoro do hnědé barvy. Zapečené ovoce vytáhneme z trouby, nakrájíme na úhledné porce. Porce pokládáme na jednotlivé talíře a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.