Veganské "sýrové" špecle
40 min.
Ingredience
- 300gramůNoe Pšeničná mouka hladká světlá
- 100gramůBio Krupice z tvrdé pšenice
- 1lžičkaSůl
- 4lžíceMouka sójová odtučněná
- 1špetkaPepř bílý
- 1špetkaKurkuma
- 300mililitrůMinerální voda perlivá
- 250gramůSmetana ovesná
- 2lžícePažitka
- 300gramůSýr veganský
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
39 kcal
Bílkoviny
2 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
703 mg
Cukr
113 mg
Postup přípravy
- 1Hladkou mouku s krupicí vsypeme do mísy, přidáme sůl, sójovou mouku, kurkumu a pepř. Za postupného přilévání minerálky uhněteme měkké těsto.
- 2Z těsto pomocí lisu na brambory nebo hrubého struhadla tvarujeme špecle přímo do hrnce s osolenou vroucí vodou. Velmi zvolna povaříme, dokud špecle nevyplavou na povrch. Vybereme je děrovanou naběračkou (odpěnovačkou) a na chvíli můžeme vhodit do ledové vody, aby příliš nezměkly.
- 3Špecle spolu s ovesnou smetanou, nasekanou pažitkou a sýrem vložíme do zapékací mísy a necháme v silně vyhřáté troubě asi 20 minut, aby sýr roztál a zezlátl.
- 4Ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.