Veganské "sýrové" špecle

40 min.
Evropa

Ingredience

    • 300gramůNoe Pšeničná mouka hladká světlá
    • 100gramůBio Krupice z tvrdé pšenice
    • 1lžičkaSůl
    • 4lžíceMouka sójová odtučněná
    • 1špetkaPepř bílý
    • 1špetkaKurkuma
    • 300mililitrůMinerální voda perlivá
    • 250gramůSmetana ovesná
    • 2lžícePažitka
    • 300gramůSýr veganský
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
39 kcal
Bílkoviny
2 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
703 mg
Cukr
113 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Hladkou mouku s krupicí vsypeme do mísy, přidáme sůl, sójovou mouku, kurkumu a pepř. Za postupného přilévání minerálky uhněteme měkké těsto.
  • 2
    Z těsto pomocí lisu na brambory nebo hrubého struhadla tvarujeme špecle přímo do hrnce s osolenou vroucí vodou. Velmi zvolna povaříme, dokud špecle nevyplavou na povrch. Vybereme je děrovanou naběračkou (odpěnovačkou) a na chvíli můžeme vhodit do ledové vody, aby příliš nezměkly.
  • 3
    Špecle spolu s ovesnou smetanou, nasekanou pažitkou a sýrem vložíme do zapékací mísy a necháme v silně vyhřáté troubě asi 20 minut, aby sýr roztál a zezlátl.
  • 4
    Ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.