Vejce motuleňos
70 min.
Ingredience
- 1kusCibule
 - 225gramůFazole černé
 - 1kusKoriandr čerstvý
 - 150gramůHrášek
 - 4lžíceChilli omáčka
 - 75gramůSýr Feta
 - 1lžičkaSůl
 - 1lžičkaPepř černý mletý
 - 2lžíceOlej rostlinný
 - 250gramůTortilla
 - 4kusyVejce slepičí
 - 150gramůŠunka dušená
 - 2stroužkyČesnek
 
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
561 kcal
Bílkoviny
33 g
Tuky
17 g
Sacharidy
73 g
Vláknina
15 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Fazole necháme přes noc máčet, slijeme, propláchneme vodou a necháme okapat. Dáme do hrnce, přidáme jemně nakrájenou cibuli, česnek a zalijeme vodou. Přivedeme k varu, vaříme na mírném ohni 40 minut. Vmícháme nasekaný koriandr, sůl, pepř a udržujeme teplé.
 - 2Hrášek uvaříme do měkka, slijeme a necháme okapat. Tortilly napaříme nebo nahřejeme.
 - 3Usmažíme volská oka, uchováme teplá. Do oleje po vejcích přidáme kostičky šunky a hrášek, prohřejeme.
 - 4Tortilly položíme na nahřáté talíře, na každou dáme lžíci fazolí a vejce, které přelijeme lžící ostré chilli omáčky. Vejce obložíme hráškem se šunkou, posypeme rozdrobeným sýrem a podáváme se salsou.
 
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.