Vejce natvrdo v tuňákové omáčce
32 min.

Ingredience
- 4kusyVejce slepičí
- 500mililitrůVoda pitná
- 200gramůTuňák v oleji
- 12kusůAnčovička - filety
- 2lžíceKapary
- 2lžíceCitronová šťáva
- 3lžíceOlej olivový
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 100gramůMajonéza
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
604 kcal
Bílkoviny
52 g
Tuky
41 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
33 mg
Cukr
600 mg
Postup přípravy
- 1Vejce uvaříme natvrdo, zchladíme, oloupeme a podélně rozpůlíme. Rozložíme je na plochou mísu.
- 2Rozmixujeme tuňáka, 4 filety ančoviček, 1 lžíci kaparů, citronovou šťávu, olivový olej, sůl a pepř. Do vzniklé pasty zlehka vmícháme majonézu a podle potřeby dochutíme.
- 3Vejce potřeme připravenou omáčkou, ozdobíme zbylými ančovičkami a kapary.
- 4Salát necháme před podáváním asi 30 minut v chladničce.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.