Vejce plněná telecím mozkem

45 min.
Evropa
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
502 kcal
Bílkoviny
34 g
Tuky
38 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
493 mg
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Uvařená vejce na tvrdo oloupeme a každé rozpůlíme, vyjmeme žloutky, které dáme do misky a rozmačkáme.
  • 2
    Na oleji osmažíme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme k ní nadrobno nakrájený telecí mozek, petrželku, osolíme a dusíme pod pokličkou asi 10 minut. K této směsi přidáme rozmačkané žloutky, dobře promícháme a plníme půlky vajec, které pak poskládáme na talíř.
  • 3
    Připravíme omáčku: ušleháme žloutek, přidáme k němu zakysanou smetanu a nastrouhaný česnek. Dobře promícháme.
  • 4
    Omáčkou přelijeme plněné půlky vajec a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.