Vejce plněná zakysanou smetanou
22 min.

Ingredience
- 4kusyVejce slepičí
- 500mililitrůVoda pitná
- 3lžíceZakysaná smetana
- 1lžičkaHořčice plnotučná
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1kusPetržel - nať
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
95 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
7 g
Sacharidy
1 g
Vláknina
30 mg
Cukr
617 mg
Postup přípravy
- 1Vejce uvaříme natvrdo (asi 12 minut), vyjmeme a po vychladnutí oloupeme. Podélně je rozkrojíme a žloutky vyjmeme.
- 2V misce utřeme hořčici s rozdrobenými žloutky a zakysanou smetanou. Náplň podle chuti osolíme, opepříme a lžičkou naneseme do polovin bílků. Ozdobíme petrželkou.
- 3Podáváme jako studený předkrm.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.