Vejce s jogurtem
15 min.
Ingredience
- 1špetkaPaprika mletá sladká
- 1lžičkaSůl
- 1lžíceOcet kvasný lihový
- 1kusJogurt bílý
- 1špetkaPepř černý mletý
- 20gramůMáslo čerstvé
- 10gramůPetržel - nať
- 4kusyVejce slepičí
- 2stroužkyČesnek
- 0,5litrVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
141 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
11 g
Sacharidy
3 g
Vláknina
196 mg
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1V osolené a okyselené vodě vaříme asi 7 minut ztracená vejce.
- 2Na talíř dáme česnek utřený se solí, smícháme s jogurtem a doprostřed vložíme vejce. Posypeme je paprikou, opepříme a polijeme rozpáleným máslem. Nakonec ozdobíme nasekanou petrželovou natí.
- 3Podáváme s chlebem a salátem z paprik.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.