Vejce s kyselou smetanou
0 min.

Ingredience
- 6kusůVejce slepičí
- 1špetkaSůl
- 2lžíceOcet vinný
- 50gramůMáslo čerstvé
- 3decilitryZakysaná smetana
- 3kusyVaječný žloutek slepičí
- 1lžíceMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
1Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1738 kcal
Bílkoviny
65 g
Tuky
159 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
63 mg
Cukr
14 g
Postup přípravy
- 1Vejce uvaříme na tvrdo. Ze tří vajec vyndáme žloutek a nakrájíme nadrobno. Bílky a zbylá vejce nakrájíme na malé kousky.
- 2Máslo utřeme se syrovými žloutky, osolíme, přidáme mouku, smetanu a ocet. Promícháme a přidáme nakrájená vařená vejce.
- 3Směs nalijeme na vymazanou pánev, posypeme nakrájenými vařenými žloutky a zakapeme máslem.
- 4Zapečeme v troubě.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.