Vejce v bramborové kaši
40 min.
Ingredience
- 2kusyVejce slepičí
- 500gramůBrambory vařené
- 30gramůMáslo čerstvé
- 1špetkaSůl
- 1kusVaječný žloutek slepičí
- 10lžicMléko polotučné
- 40gramůSýr Eidam cihla 40%
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
536 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
28 g
Sacharidy
53 g
Vláknina
5 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Z uvařených brambor, mléka a žloutku připravíme bramborovou kaši.
- 2Kaši vložíme do vymazané zapékací mísy, doprostřed rozklepneme vejce a osolíme. Povrch posypeme nastrouhaným sýrem a pokapeme máslem.
- 3Přiklopíme pokličkou a dáme péci. Podáváme se zeleninovým salátem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.