Vejce v houskové mističce
30 min.

Ingredience
- 6kusůŽemle tuková
- 6kusůVejce slepičí
- 100gramůSýr Parmezán
- 6lžičekSmetana 16% (pochoutková)
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 0,5hrstBylinky čerstvé - svazek
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
306 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
12 g
Sacharidy
31 g
Vláknina
19 mg
Cukr
580 mg
Postup přípravy
- 1Houskám, kaiserkám apod., odřízneme tvarovaný vršek; ze spodního dílu vydlabeme měkkou střídku, aby nám vznikla mistička. Na dno každé houskové mističky nasypeme trochu strouhaného parmezánu, zalijeme vejcem, pokapeme smetanou, posypeme bylinkami (petrželka, pažitka, estragon..), zasypeme strouhaným sýrem, osolíme, opepříme a dáme péct do trouby předehřáté na 175 °C na 20 až 25 minut. Je-li bílek pevný a houstičky zezlátly, jsou hotové, můžeme je přiklopit odřezanými vršky a na 10 minut dáme opět do trouby. Před podáváním necháme trochu vychladnout, abychom se neopálili.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.