Vejce ve smetanové omáčce
25 min.

Ingredience
- 8kusůVejce slepičí
- 2lžíceOcet kvasný lihový
- 3lžíceVoda pitná
- 500mililitrůZakysaná smetana
- 2lžíceMouka pšeničná hladká
- 1špetkaKmín drcený
- 0,25lžičkaSůl
- 0,5lžíceCukr krupice
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
419 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
36 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
5 mg
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Vodu svaříme s octem, kmínem a solí. Poté zašleháme smetanu, ve které jsme rozmíchali mouku, za stálého míchání vaříme, až omáčka zhoustne. Do omáčky opatrně rozklepneme vejce jedno po druhém. Podle potřeby omáčku dochutíme cukrem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.