Vejce zapečená v bramborové kaši
55 min.

Ingredience
- 4kusyVejce slepičí
- 500gramůBrambory
- 250mililitrůMléko polotučné
- 100gramůSýr Eidam cihla 40%
- 80gramůMáslo čerstvé
- 1lžičkaSůl
- 1litrVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
413 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
29 g
Sacharidy
19 g
Vláknina
3 g
Cukr
447 mg
Postup přípravy
- 1Brambory oloupeme, nakrájíme na kousky a uvaříme v osolené vodě doměkka. Vodu slijeme a brambory rozšťoucháme. Přilijeme horké mléko, přidáme polovinu másla a vyšleháme hladkou kaši. Zapékací mísu vymažeme kouskem másla a rozprostřeme do ní bramborovou kaši. V kaši vyhloubíme 4 důlky a do každého rozklepneme 1 vejce, které osolíme. Povrch posypeme nastrouhaným sýrem a pokapeme zbylým rozpuštěným máslem. Pokrm zapékáme ve středně vyhřáté troubě, dokud vejce neztuhnou. Podáváme s hlávkovým salátem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.