Vejce zapečená v houbové omáčce
30 min.

Ingredience
- 1kusCibule
- 4kusyVejce slepičí
- 200gramůHouby čerstvé
- 20gramůSádlo škvařené
- 1,5decilitryVoda pitná
- 1lžičkaVegeta
- 1decilitrSmetana 12% (konzumní)
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaSůl
- 1lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 4lžíceSýr Eidam cihla 40%
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
233 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
17 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Oloupanou, jemně nakrájenou cibuli zpěníme na sádle na pánvi. Přidáme očištěné, nakrájené houby, vysmahneme, zaprášíme moukou, osmažíme a zalijeme vodou s Vegetou. Vše osolíme, opepříme a povaříme.
- 2V zahoustlé omáčce vyhloubíme 4 důlky, vklepneme do nich vejce, bílky osolíme a dáme do trouby zapéci.
- 3Asi po 5 minutách vejce pokapeme smetanou, posypeme nastrouhaným sýrem a prudce zapečeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.