Vejce zapékaná s chlebem a cibulí
35 min.
Ingredience
- 8kusůVejce slepičí
- 3lžíceMáslo čerstvé
- 200gramůPórek
- 1špetkaSůl
- 4krajíceChléb konzumní
- 3lžíceSýr Eidam cihla 40%
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
485 kcal
Bílkoviny
23 g
Tuky
27 g
Sacharidy
38 g
Vláknina
900 mg
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1V pekáčku rozehřejeme větší část tuku. Přidáme oloupanou a na kolečka nakrájenou cibuli a chléb nakrájený na hranolky.
- 2Cibuli a chléb opečeme, zalijeme rozšlehanými osolenými vejci, posypeme nastrouhaným sýrem a pokapeme zbylým rozpuštěným máslem.
- 3Zapékáme v předehřáté troubě, až vejce ztuhnou a sýr vytvoří kůrku.
- 4Před podáváním pokrm posypeme jemně nakrájenou pórkovou natí.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.