Vejce zapékaná se slanečkem
55 min.

Ingredience
- 4kusyFilé ze slanečka
- 0,5lžičkaSůl
- 4špetkyPepř černý mletý
- 50gramůSýr Eidam cihla 40%
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 8kusůVejce slepičí
- 2decilitryMléko polotučné
- 400gramůBrambory vařené ve slupce
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
530 kcal
Bílkoviny
33 g
Tuky
32 g
Sacharidy
28 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Vymažeme zapékací mísu máslem.
- 2Uvařená vejce a brambory oloupeme a nakrájíme na plátky.
- 3Střídavě plníme mísu vrstvou brambor, vajec a slanečky. Poslední (horní) vrstva jsou vždy brambory.
- 4V hrnku si rozšleháme vejce s mlékem, osolíme, opepříme a zalijeme připravený pokrm. Posypeme nastrouhaným sýrem a dáme péct do horké trouby dozlatova.
- 5Podáváme se sladkokyselou okurkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.