Veka zapečená se sýrem
40 min.

Ingredience
- 160gramůVeka
- 400mililitrůMléko polotučné
- 4kusyVejce slepičí
- 200gramůSýr Čedar
- 20gramůPetržel kudrnka
- 8gramůSůl
- 2gramyPepř černý mletý
- 200gramůRajčata
- 60gramůOlej slunečnicový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
576 kcal
Bílkoviny
27 g
Tuky
38 g
Sacharidy
32 g
Vláknina
898 mg
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Bílou veku nakrájíme na plátky, čedar nastrouháme najemno, petrželku posekáme nadrobno. Plátky veky jenom lehce namočíme v mléce, aby se nerozpadly, potom je obalíme rozkvedlaným vejcem a v pánvi na rozpáleném oleji zprudka osmažíme z obou stran. Zbytek vajec rozkvedláme v mléce, přidáme polovinu sýru, sůl, pepř, plátky osmažené veky vyskládáme do pekáčku, zalijeme mléčnou směsí, posypeme zbytkem sýru a dáme zapéct. Zapékáme ve vyhřáté troubě asi 15 až 20 minut, až sýr na povrchu zezlátne.
- 2Pokrm naporcujeme, upravíme na talíře a obložíme plátky rajčat. Celý pokrm posypeme petrželkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.