Velikonoční beránek piškotový s čokoládou

65 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
386 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
11 g
Sacharidy
64 g
Vláknina
2 g
Cukr
35 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do mísy rozklepneme 4 žloutky, přidáme 200 g moučkového cukru, 1 vanilkový cukr a žloutky utřeme do pěny. Přidáme polohrubou mouku, 1 lžíci citrónové kůry, 0.5 lžíce citrónové šťávy, promícháme s utřenými žloutky a postupně ještě přidáme 2 lžíce horké vody. Nakonec do těsta zamícháme nastrouhanou hořkou čokoládu.
  • 2
    Ze 4 bílků elektrickou metlou vyšleháme tuhý sníh, který zlehka zapracujeme do těsta.
  • 3
    Celou formu na beránka vytřeme máslem, vysypeme strouhankou a nalijeme do ní těsto. Přiklopíme druhou polovinu formy. Pečeme v předehřáté troubě na 185 °C přibližně 40-45 minut dozlatova.
  • 4
    Když je beránek upečený, po vyjmutí z trouby formu překryjeme mokrou utěrkou, po chvíli beránka vyklopíme.
  • 5
    Vychladlého posypeme moučkovým cukrem, dáme na mísu a servírujeme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
čt 10. 3. 2016
Velikonoční beránek piškotový s čokoládou
Z téměř stejného piškotového těsta beránka peču, jen bez čokolády. S čokoládou bude jistě chutnější. Ubrala jsem trošku cukr, máme rádi méně sladké moučníky, jinak dle receptu. Když se správně vyšlehá sníh z bílků a světle žlutá pěna ze žloutků, těsto perfektně vyskočí i bez kypřícího prášku. Palec nahoru 🙂