Velikonoční koláč s tvarohovou náplní

40 min.
Evropa

Ingredience

  • Na náplň
    • 500gramůTvaroh měkký
    • 50gramůCukr moučkový
    • 1kusCukr vanilka
    • 100gramůMarmeláda malinová
  • Na ozdobu
    • 250mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
    • 1baleníZtužovač šlehačky
Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
605 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
32 g
Sacharidy
61 g
Vláknina
2 g
Cukr
12 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Na vále vypracujeme hladké těsto z prosáté mouky s kypřícím práškem, prosátého moučkového cukru, vajec a změklého másla. Zabalíme je do fólie a necháme alespoň půl hodiny odležet.
  • 2
    V mezičase připravíme náplň do koláče. V míse ušleháme měkký tvaroh s cukrem, vanilkovým cukrem a malinovou marmeládou.
  • 3
    Na válu ze dvou třetin těsta vyválíme placku o průměru větším než je průměr koláčové formy. Těsto opatrně přeneseme do formy a odřízneme přesahující kousky. Těsto poklademe tvarohovou náplní, uhladíme a křížem položíme tenké válečky, které jsme vyváleli ze zbylého těsta. Povrch potřeme rozšlehaným vejcem a v troubě předehřáté na 170°C pečeme zhruba 20 minut.
  • 4
    Lehce zchladlý koláč přeložíme na rovný talíř. Koláč podáváme ozdobený šlehačkou, kterou jsme vyšlehali se ztužovačem dopevna.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
so 19. 3. 2016
Velikonoční koláč s tvarohovou náplní
Vybrala jsem si k vyzkoušení tento recept. S těstem se moc dobře pracuje ale mám výhrady k náplni. Není tam ani vejce, ani třeba pudinkový prášek, mělo by tam být něco, co tvaroh po upečení ztuží. Přidala jsem trochu vanilkového pudinkového prášku, kdo použije např. tvaroh z vaničky, měl by dát více, cca půl sáčku nebo i 3/4. Šlehačka se mi k tomuto typu moučníku vůbec nehodí 😬 Jinak je koláč dobrý, takže dám palec nahoru.