Velikonoční kopřivová sekaná
65 min.
Ingredience
- 1kusCibule
 - 70gramůSlanina vepřová
 - 600gramůMaso mleté - mix
 - 3kusyRohlíky bílé
 - 1kusVejce slepičí
 - 120gramůKopřiva
 - 3stroužkyČesnek
 - 1lžíceSádlo vepřové škvařené
 - 0,25lžičkaPepř černý mletý
 - 120mililitrůMléko plnotučné
 - 50mililitrůOlej rostlinný
 - 0,5lžíceMajoránka
 - 0,5lžičkaSůl
 
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
772 kcal
Bílkoviny
25 g
Tuky
63 g
Sacharidy
26 g
Vláknina
4 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Cibuli a slaninu nakrájíme nadrobno, česnek prolisujeme, rohlíky nakrájíme na kostičky, kopřivy spaříme a na jemno nasekáme.
 - 2Na oleji osmažíme slaninu s cibulí a necháme prochladnout.
 - 3V míse přelijeme rohlíky mlékem, v kterém jsme rozšlehali vejce, a necháme vsáknout. Poté přidáme rozmíchané mleté maso, cibuli se slaninou, kopřivy, česnek, majoránku, sůl, pepř a dobře promícháme. Sekanou vložíme do zapékací mísy, kterou jsme vymazali sádlem, a v troubě předehřáté na 190 °C pečeme zhruba 45 minut. Podáváme horké.
 
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.