Velikonoční řízky s vejci
35 min.
Ingredience
- 600gramůVepřová kýta
 - 4špetkySůl
 - 2špetkyPepř černý mletý
 - 4plátkyŠunka dušená
 - 2kusyVejce slepičí
 
- Na obalení
- 3lžíceMouka pšeničná hladká
 - 2kusyVejce slepičí
 - 3lžíceMléko polotučné
 - 100gramůStrouhanka
 
 - Na smažení
- 100mililitrůOlej rostlinný
 
 
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
704 kcal
Bílkoviny
38 g
Tuky
54 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
640 mg
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Řízky nakrájené z kýty naklepeme, osolíme a opepříme.
 - 2Do každého řízku zabalíme polovinu natvrdo uvařeného vejce obaleného v plátku šunky a závitky potom sepneme párátkem.
 - 3Připravené závitky obalíme v mouce, rozšlehaných vejcích s mlékem a prosáté strouhance.
 - 4Obalené řízky smažíme zvolna v rozpáleném oleji. Před podáváním odstraníme párátka.
 
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.