Velšský citronový koláč

85 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
354 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
22 g
Sacharidy
34 g
Vláknina
530 mg
Cukr
14 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Těsto: vezmeme mouku, sůl, přidáme máslo a prsty zpracujeme na drobenku. Vmícháme cukr a spojíme vejcem na měkké hladké těsto. Zabalíme do fólie a dáme na 30 minut chladit.
  • 2
    Těsto vyválíme na lehce pomoučeném vále a vyložíme jím koláčovou formu. Pečeme bez náplně 10 minut v troubě předehřáté na 200 °C .
  • 3
    Ušleháme vejce, přidáme smetanu, citronovou kůru a šťávu, cukr. Umícháme dohladka a nalijeme na předpečené těsto.
  • 4
    Pečeme 35-40 minut, až citronová náplň ztuhne. Pokud koláč rychle tmavne, přikryjeme ho volně fólií.
  • 5
    Koláč necháme trochu vychladnout a pak jej pocukrujeme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.