Velšský citronový koláč
85 min.
Ingredience
- 1kusVejce slepičí
- 300mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 50gramůCitronová kůra
- 200mililitrůŠťáva citrónová
- 60gramůCukr krupice
- 20gramůCukr moučkový
- Těsto
- 250gramůMouka pšeničná hladká
- 2gramySůl
- 125gramůMáslo čerstvé
- 60gramůCukr krupice
- 1kusVejce slepičí
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
354 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
22 g
Sacharidy
34 g
Vláknina
530 mg
Cukr
14 g
Postup přípravy
- 1Těsto: vezmeme mouku, sůl, přidáme máslo a prsty zpracujeme na drobenku. Vmícháme cukr a spojíme vejcem na měkké hladké těsto. Zabalíme do fólie a dáme na 30 minut chladit.
- 2Těsto vyválíme na lehce pomoučeném vále a vyložíme jím koláčovou formu. Pečeme bez náplně 10 minut v troubě předehřáté na 200 °C .
- 3Ušleháme vejce, přidáme smetanu, citronovou kůru a šťávu, cukr. Umícháme dohladka a nalijeme na předpečené těsto.
- 4Pečeme 35-40 minut, až citronová náplň ztuhne. Pokud koláč rychle tmavne, přikryjeme ho volně fólií.
- 5Koláč necháme trochu vychladnout a pak jej pocukrujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.