Vemínko jako řízek

165 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
888 kcal
Bílkoviny
38 g
Tuky
49 g
Sacharidy
59 g
Vláknina
8 g
Cukr
8 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Vemínko dobře omyjeme, očistíme od blan a loje. Odřežeme z něj vrchní tuhou část (v podobě velkého V), které už nepoužijeme. Měla by nám zůstat jen rosolovitá část. Poté vemínko rozkrojíme na 2 poloviny. Znovu ho omyjeme a vložíme do hrnce. Zalijeme ho studenou vodou, přidáme sůl, očištěnou a omytou kořenovou zeleninu, očištěnou cibuli a pórek.
  • 2
    Vodu přivedeme k varu, hrnec zakryjeme poklicí a vemínko pomalu vaříme 120 minut doměkka. Poté ho vyjmeme z vývaru a vychladlé nakrájíme na plátky, přibližně 1 cm silné.
  • 3
    Plátky osolíme, posypeme čerstvě pomletým bílým pepřem a obalíme je v trojobalu: Hladká mouka + rozšlehané vejce se solí a hořčicí + strouhanka. V pánvi si rozpálíme sádlo a řízky z vemínka osmažíme dozlatova z každé strany.
  • 4
    Usmažené řízky odložíme na papírovou utěrku, aby okapaly z přebytečného omastku.
  • 5
    Omyjeme snítky kopru a petrželky kudrnky. Omytý a osušený citrón pokrájíme na plátky.
  • 6
    Na talířích řízky z vemínka ozdobíme bylinkami a plátky citrónu.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.