Vemínko jako řízek
165 min.

Ingredience
- Na smažení
- 2lžíceSádlo vepřové škvařené
- Trojobal
- 2kusyVejce slepičí
- 200gramůStrouhanka
- 50gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 1lžičkaHořčice
- 1lžičkaSůl
- 4špetkyPepř bílý
- Vařené vemínko
- 800gramůHovězí vemeno
- 2litryVoda pitná
- 1lžíceSůl
- 1kusMrkev kořen
- 1kusPetržel kořen
- 1kusCibule
- 100gramůCeler bulvový
- 1kusPórek
- 1kusPetržel kudrnka
- 1kusCitrony
- 0,01kilogramKopr
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
888 kcal
Bílkoviny
38 g
Tuky
49 g
Sacharidy
59 g
Vláknina
8 g
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1Vemínko dobře omyjeme, očistíme od blan a loje. Odřežeme z něj vrchní tuhou část (v podobě velkého V), které už nepoužijeme. Měla by nám zůstat jen rosolovitá část. Poté vemínko rozkrojíme na 2 poloviny. Znovu ho omyjeme a vložíme do hrnce. Zalijeme ho studenou vodou, přidáme sůl, očištěnou a omytou kořenovou zeleninu, očištěnou cibuli a pórek.
- 2Vodu přivedeme k varu, hrnec zakryjeme poklicí a vemínko pomalu vaříme 120 minut doměkka. Poté ho vyjmeme z vývaru a vychladlé nakrájíme na plátky, přibližně 1 cm silné.
- 3Plátky osolíme, posypeme čerstvě pomletým bílým pepřem a obalíme je v trojobalu: Hladká mouka + rozšlehané vejce se solí a hořčicí + strouhanka. V pánvi si rozpálíme sádlo a řízky z vemínka osmažíme dozlatova z každé strany.
- 4Usmažené řízky odložíme na papírovou utěrku, aby okapaly z přebytečného omastku.
- 5Omyjeme snítky kopru a petrželky kudrnky. Omytý a osušený citrón pokrájíme na plátky.
- 6Na talířích řízky z vemínka ozdobíme bylinkami a plátky citrónu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.