Venkovské kari
70 min.

Ingredience
- 2lžíceOlej slunečnicový
- 2lžičkyKoriandr mletý
- 5gramůChilli koření mleté
- 5gramůKurkuma
- 25gramůZázvor celý
- 160gramůCibule
- 2stroužkyČesnek
- 300gramůKvěták
- 200gramůBrambory
- 150gramůMrkev kořen
- 45gramůKokos strouhaný
- 150mililitrůVoda pitná
- 100gramůPaprika zelená
- 10gramůChilli paprička
- 400gramůRajčata loupaná (konzervovaná)
- 5gramůSůl
- 3gramyPepř černý mletý
- 10mililitrůŠťáva citrónová
- 15gramůKoriandr čerstvý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
217 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
9 g
Sacharidy
32 g
Vláknina
7 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Do misky nasypeme kokos, přidáme horkou vodu a mícháme, až se rozpustí. Na rozpálený olej dáme koriandr, chilli a kurkumu a mícháme 1 minutu. Přidáme strouhaný zázvor, nasekanou cibuli a česnek a mícháme ještě 3-5 minut, až cibule změkne, ale nezhnědne.
- 2Vložíme růžičky květáku, nakrájené brambory a mrkev a zamícháme, aby se vše obalilo kořením. Za občasného míchání podusíme 5 minut.
- 3Přidáme zelenou papriku, chilli papričku, rajčata a kokosové mléko (tekutiny ze strouhaného kokosu), dochutíme pepřem a solí. Zamícháme. Přivedeme k varu. Přikryjeme a necháme pomalu dusit 25-30 minut, až je zelenina měkká.
- 4Vmícháme citronovou šťávu. Ozdobíme lístky koriandru a servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.