Vepřová huspenina

75 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1703 kcal
Bílkoviny
171 g
Tuky
104 g
Sacharidy
2 g
Vláknina
540 mg
Cukr
774 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Nožičky s hlavou velmi dobře očistíme (odrhneme nebo opálíme), řádně omyjeme a dáme vařit spolu se nakrájenou zeleninou a cibulí do osolené vody. Jakmile je maso měkké, vyjmeme je. Maso z hlavy obereme a oboje rozkrájíme na malé kostičky. Nožičky ve vývaru ponecháme, přidáme koření s octem a necháme ještě vařit, dokud nejsou zcela měkké. Následně je vyjmeme, vykostíme a nakrájené maso z nich přidáme k ostatnímu.
  • 2
    Maso dáme do hlubší mísy, zalijeme procezeným vývarem, dle libosti dochutíme a dáme ztuhnout.
  • 3
    Před zalitím vývarem můžeme k masu přidat sladkokyselé okurky nakrájené na plátky.
  • 4
    Jako přílohu podáváme drobně rozkrájenou cibuli, ocet, saláty, strouhaný marinovaný křen a chléb.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.