Vepřová huspenina
75 min.

Ingredience
- 1kusCibule
- 8kusůPepř černý celý
- 4kusyVepřové nožičky
- 1kusSůl
- 300gramůVepřová plec
- 4šálkyOcet vinný
- 1šálekZelenina kořenová
- 0,5kusVepřová hlava
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1703 kcal
Bílkoviny
171 g
Tuky
104 g
Sacharidy
2 g
Vláknina
540 mg
Cukr
774 mg
Postup přípravy
- 1Nožičky s hlavou velmi dobře očistíme (odrhneme nebo opálíme), řádně omyjeme a dáme vařit spolu se nakrájenou zeleninou a cibulí do osolené vody. Jakmile je maso měkké, vyjmeme je. Maso z hlavy obereme a oboje rozkrájíme na malé kostičky. Nožičky ve vývaru ponecháme, přidáme koření s octem a necháme ještě vařit, dokud nejsou zcela měkké. Následně je vyjmeme, vykostíme a nakrájené maso z nich přidáme k ostatnímu.
- 2Maso dáme do hlubší mísy, zalijeme procezeným vývarem, dle libosti dochutíme a dáme ztuhnout.
- 3Před zalitím vývarem můžeme k masu přidat sladkokyselé okurky nakrájené na plátky.
- 4Jako přílohu podáváme drobně rozkrájenou cibuli, ocet, saláty, strouhaný marinovaný křen a chléb.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.